Over Mij

Goedendag. Ik ben Maureen Jeffrey en ik ben omroeper  van beroep. Dat betekent dat ik op een professionele manier met de radio bezig ben. Het is mijn hobby, mijn passie en mijn werk. Ik ben bewust begonnen met dit werk als  deeltijdse kracht bij een bekend radio station.

Het worden van een omroeper moet men  niet onderschatten. Er gaat heel wat inzitten dan gewoon in een studio binnen stappen en verhaaltjes vertellen en muziek draaien. Ten eerste is het belangrijk dat je  een gedegen schoolopleiding achter de rug hebt. Zorg ervoor dat je de taal heel goed begrijp, verstaat en spreekt. Zorg er ook voor dat je regelmatig op de hoogte ben van de veranderingen en ontwikkelingen op je heen en ook in het buitenland

Liefde voor het vak

Belangrijk om te slagen in het werk is om liefde te hebben voor het werk. Je moet openstaat voor kritiek en proberen jezelf altijd te verbeteren. Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen ook in de muziek en veel weet over de verschillende artiesten. Tegenwoordig is het makkelijk. Je hoeft alleen het internet aan te zetten en je hebt de hele wereld al voor je. Maar doe toch moeite om veel meer dan dat te doen.

De uitzending

Ik zorg ervoor dat wanneer ik in de uitzending ben dat ik me kan onderscheiden van andere collega’s niemand draait hetzelfde. Als omroeper moet je proberen je eigen identiteit te ontwikkelen. Je zal het wat tijd moeten geven maar door de jaren heen zal je wel merken wat jou identiteit is in de muziek. Het is en blijft belangrijk dat je te allen tijde inzet wanneer je achter de microfoon plaats neemt en dat je de luisteraars op een aangename manier voorziet van muziek, nieuws en entertainment.

Op deze website vindt je artikelen die je kunnen helpen om meer te weten te komen over de omroep.

Succes